HOE BRENG JE OP CORRECTE WIJZE EYEPADS AAN. PROBLEMEN EN OPLOSSINGEN.

Eyepads zijn speciaal ontworpen om gebruikt te worden tijdens het aanbrengen van wimperextensions.

De primaire functie is om de onderste wimpers te schijden van de bovenste wimpers en om te voorkomen dat de scherpe pincet schade aanbrengt rond het gevoelige gebied van de ogen van de klant.

In dit bericht leer je hoe je de eyepads correct gebruikt en wat zijn de voordelen bij het kiezen van de eyepads.Ik laat je ook zien wat er gebeurt als de eyepads incorrect aangebracht zijn.

 

 

๐•๐Ž๐Ž๐‘๐ƒ๐„๐‹๐„๐ ๐•๐€๐ ๐†๐„๐๐‘๐”๐ˆ๐Š ๐„๐˜๐„๐๐€๐ƒ๐’:

โœ… Het oppervlak van de eyepads is gecoat waardoor de vloeibare producten zoals lijm of primer niet worden geabsorbeerd.

โœ… Het helpt om de binnen- en buitenhoek van de onderste wimper vast te pakken, waardoor het werk van de wimperstylist gemakkelijker wordt.

โœ… Ideaal om lash mapping te tekenen

โœ… Het kalmeert de huid van de klant waardoor het gebied onder de ogen ontspannen en comfortabel aanvoelt

โœ… Beschermt de gevoelige huid onder de ogen. Voorkomt dat de scherpe pincet schade toebrengt aan het gevoelige gebied rond de ogen van de klant.

 

 

๐‡๐Ž๐„ ๐†๐„๐๐‘๐”๐ˆ๐Š ?

Er zijn verschillende soorten eyepads.

Hiernaast zie je de hydrogel eyepads die ik al 8 jaar gebruik en die geschikt zijn voor alle soorten ogen.

Je hoeft dus geen 10 verschillende soorten eyepads te hebben, elk voor een andere vorm van ogen van jouw klanten ๐Ÿ’ช๐Ÿ˜…

 

 

 

๐‡๐„๐“ ๐๐„๐‹๐€๐๐†๐‘๐ˆ๐‰๐Š๐’๐“๐„ ๐–๐€๐“ ๐‰๐„ ๐Œ๐Ž๐„๐“ ๐Ž๐๐“๐‡๐Ž๐”๐ƒ๐„๐ ๐๐ˆ๐‰ ๐‡๐„๐“ ๐๐‹๐€๐€๐“๐’๐„๐ ๐•๐€๐ ๐ƒ๐„ ๐„๐˜๐„๐๐€๐ƒ๐’:

โ˜‘๏ธ Plaats ze lager dan de wimperrand (het is belangrijk dat je de wimperrand van de onderste wimpers kunt zien) โ€ผ๏ธ

โ˜‘๏ธ Trek de huid onder de ogen niet strak.

Onthoud dat als je de huid strak trekt en de eyepads plaatst, daarna laat je de huid los, dan de eyepads komt in de oogen.

โ˜‘๏ธ Plaats de pads minimaal 1-2 mm onder de onderste waterlijn. Als je dit doet, zorgt je ervoor dat de pads of medische tape de waterlijn niet raakt. Zo voorkom je zwelling, gekneusde oogbal en bloeddoorlopen.

Ondhoud ook dat als de klant blijf praten tijdens de behandeling, de eyepads ook omhoog kunnen gaan.

โ˜‘๏ธ Plak op de uitstekende onderste wimpers medische 3M micropore tape.

โ˜‘๏ธ Als je dikke eyepads met collageen gebruikt, vraag jouw klanten dan of ze allergisch zijn voor collageen voordat je de eyepads aanbrengt.

Door dikke collageen eyepads te gebruiken kan het gebeuren dat collageen eruit vloeit en in het oog komt. Daarom is het belangrijk om de gel van de rand van het pad te vegen (kijk video)

 

 

 

๐๐‹๐€๐€๐“๐’๐ˆ๐๐† ๐’๐“๐€๐ ๐•๐Ž๐Ž๐‘ ๐’๐“๐€๐

1๏ธโƒฃ Reinig en droog het gebied rond de ogen met lash foam (ik gebruik Lash Foam NO IRRITATION BURNING of voor gevoelige klanten Lash Foam SENSITIVE)

2๏ธโƒฃ Verwijder het plastic voorzichtig van de pad.

3๏ธโƒฃ Breng het aan op de bovenkant van de onderste wimpers en zorg ervoor dat het geen contact maakt met het oog of de waterlijn.

๐“๐ˆ๐๐’:

๐‘ฐ๐’Œ ๐’‘๐’๐’‚๐’Œ ๐’‚๐’๐’•๐’Š๐’‹๐’… ๐’†๐’†๐’“๐’”๐’• ๐’‰๐’†๐’• ๐’Ž๐’Š๐’…๐’…๐’†๐’ ๐’—๐’‚๐’ ๐’‰๐’†๐’• ๐’†๐’š๐’†๐’‘๐’‚๐’… ๐’†๐’ ๐’…๐’‚๐’ ๐’…๐’† ๐’“๐’‚๐’๐’…๐’†๐’. ๐‘ฏ๐’†๐’•

๐’ƒ๐’Š๐’๐’๐’†๐’๐’”๐’•๐’† ๐’…๐’†๐’†๐’ ๐’—๐’‚๐’ ๐’…๐’† ๐’†๐’š๐’†๐’‘๐’‚๐’… ๐’Ž๐’๐’†๐’• ๐’…๐’† ๐’๐’†๐’–๐’” ๐’†๐’๐’Š๐’ˆ๐’”๐’›๐’Š๐’๐’” ๐’๐’—๐’†๐’“๐’๐’‚๐’‘๐’‘๐’†๐’.

4๏ธโƒฃ Zodra de behandeling klaar is, verwijder de pads, beginnend bij de buitenste hoek.

๐“๐ˆ๐๐’:

๐‘น๐’‚๐’‚๐’Œ ๐’…๐’† ๐’‰๐’–๐’Š๐’… ๐’›๐’‚๐’„๐’‰๐’•๐’‹๐’†๐’” ๐’‚๐’‚๐’ ๐’Ž๐’†๐’• ๐’–๐’˜ ๐’—๐’Š๐’๐’ˆ๐’†๐’“๐’•๐’๐’‘๐’‘๐’†๐’, ๐’‰๐’†๐’• ๐’Š๐’” ๐’‰๐’†๐’†๐’ ๐’๐’๐’•๐’”๐’‘๐’‚๐’๐’๐’†๐’๐’…

๐’—๐’๐’๐’“ ๐’…๐’† ๐’Œ๐’๐’‚๐’๐’•.

 

 

 

 

๐ƒ๐„ ๐Œ๐„๐„๐’๐“ ๐•๐Ž๐Ž๐‘๐Š๐Ž๐Œ๐„๐๐ƒ๐„ ๐๐‘๐Ž๐๐‹๐„๐Œ๐„๐ ๐•๐„๐‘๐Ž๐Ž๐‘๐™๐€๐Š๐„๐ ๐ƒ๐Ž๐Ž๐‘ ๐„๐„๐ ๐ˆ๐๐‚๐Ž๐‘๐‘๐„๐‚๐“๐„ ๐๐‹๐€๐€๐“๐’๐ˆ๐๐† ๐•๐€๐ ๐ƒ๐„ ๐„๐˜๐„๐๐€๐ƒ๐’

โŒ๐‘๐จ๐๐ž ๐จ๐ ๐ž๐ง/ ๐ฉ๐ข๐ฃ๐ง๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค๐ž ๐ณ๐ข๐œ๐ก๐ญ๐›๐š๐ซ๐ž ๐›๐ฅ๐จ๐ž๐๐ฏ๐š๐š๐ญ๐ฃ๐ž๐ฌโŒ

Een van de belangrijkste redenen van dit probleem is het te hoog plaatsen van de eyepads of tape en krassen op de oogbollen met bloeddoorlopen tot gevolg

 

 

๐–๐š๐ญ ๐ฆ๐จ๐ž๐ญ ๐ฃ๐ž ๐ข๐ง ๐๐ข๐ญ ๐ ๐ž๐ฏ๐š๐ฅ ๐๐จ๐ž๐ง?

Dit geval wordt vaak verward met allergie.

Maar onthoud dat hierbij geen jeuk of zwelling van de oogleden isโ€ผ๏ธ

Het is een best pijnlijke ervaring.

De roodheid en pijn in de oogbal kunnen enkele dagen aanhouden. Het verdwijnt meestal vanzelf.

๐Œ๐ˆ๐‰๐ ๐€๐ƒ๐•๐ˆ๐„๐’:

๐‘ณ๐’‚๐’‚๐’• ๐’…๐’† ๐’Œ๐’๐’‚๐’๐’• ๐’‰๐’‚๐’‚๐’“ ๐’๐’ˆ๐’†๐’ ๐’๐’Š๐’†๐’• ๐’‚๐’‚๐’๐’“๐’‚๐’Œ๐’†๐’, ๐’Œ๐’๐’Ž๐’‘๐’“๐’†๐’”๐’”๐’†๐’ ๐’Ž๐’‚๐’Œ๐’†๐’, ๐’ˆ๐’†๐’†๐’ ๐’Œ๐’“๐’–๐’Š๐’…๐’†๐’ ๐’๐’‘

๐’‰๐’‚๐’‚๐’“ ๐’๐’ˆ๐’†๐’ ๐’…๐’๐’†๐’, ๐’†๐’๐’›.ย ๐‘ฏ๐’†๐’• ๐’ˆ๐’‚๐’‚๐’• ๐’†๐’„๐’‰๐’• ๐’—๐’‚๐’๐’›๐’†๐’๐’‡ ๐’˜๐’†๐’ˆ.

 

ย ๐‡๐จ๐ž ๐ค๐ฎ๐ง ๐ฃ๐ž ๐๐ข๐ญ ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ๐ค๐จ๐ฆ๐ž๐ง?

โœ… Plaats de eyepads lager dan de wimperlijn (hoe? Ga terug naar het begin van dit artikel)

โœ… Informeer de klant dat ze tijdens de behandeling je aangeeft als de eyepads niet prettig liggen of dat ze voelt dat iets haar oog “snijdt”.

 

 

โŒ๐™๐ฐ๐ž๐ฅ๐ฅ๐ข๐ง๐  ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐ก๐ฎ๐ข๐ ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ ๐๐ž ๐จ๐ ๐ž๐งโŒ

Huidirritatie onder de ogen varieert van milde roodheid, tranen, een branderig gevoel en jeuk tot een ernstiger geval van ontsteking, zoals blijkt uit matige tot ernstige roodheid en zwelling van de ogen.

๐–๐š๐ญ ๐ฆ๐จ๐ž๐ญ ๐ฃ๐ž ๐ข๐ง ๐๐ข๐ญ ๐ ๐ž๐ฏ๐š๐ฅ ๐๐จ๐ž๐ง?

โ˜‘๏ธย ย ย ย ย ย ย ย  Koude kompressen

Kortdurende aanbrengen van koude kompressen vermindert de roodheid, oppervlakte-temperatuur en oogklachten en oogirritatie

โ˜‘๏ธย ย ย ย ย ย ย ย  Antihistaminica

Het nemen van antihistaminica kan de allergieklachten tegengaan. Deze kunnen in elke apotheek zonder recept worden gekocht. Zodra de klant ze inneemt, ervaart ze bijna direct een vermindering van de symptomen.

โ˜‘๏ธย ย ย ย ย ย ย ย  Corticosteroรฏden

Om verlichting van de klachten te krijgen bij een rode uitslag veroorzaakt door atopisch eczeem, kan je klant crรจmes en zalven gebruiken die corticosteroรฏden bevatten. Ze zijn op recept verkrijgbaar en helpen de jeuk en roodheid om de ogen aanzienlijk te verminderen.

Zorg ervoor dat je klant deze crรจme gebruikt volgens voorschrift, aangezien ze bijwerkingen kunnen veroorzaken indien deze onjuist gebruikt worden.

โ˜‘๏ธย ย ย ย ย ย ย ย  Koude komkommer

Komkommer heeft sterke vochtinbrengende eigenschappen en kan de pijn, zwelling en rode uitslag rondom de ogen helpen verlichten. Adviseer jouw

klant: snijdt acht plakjes komkommer en doe ze gedurende 20 minuten in de koelkast. Haal er twee plakken uit en leg ze op het geรฏrriteerde gebied rond de ogen. Zodra ze warm worden, ruil ze in voor nog een paar koude komkommerschijfjes. Herhaal het proces vier keer. Komkommer voedt en hydrateert de huid, heeft antibacteriรซle eigenschappen en de lage temperatuur zorgt voor onmiddellijke verlichting van pijn en irritatie, en vermindert de zwelling. Herhaal de komkommerbehandeling drie tot vier keer per dag voor het beste resultaat.

โ˜‘๏ธย ย ย ย ย ย ย ย  Raadpleeg eventueel haar/zijn huisarts

 

 

 

 

Zoals je kunt zien, is het plaatsen van eyepads niet zo eenvoudig ๐Ÿ™‚

Maar onthoud dat oefening baart kunst!

Succes ๐Ÿ™‚

Ik hoop dat stylisten die een probleem hebben met eyepads, alleen maar beter worden na het lezen van dit artikel

๐ฟ๐‘–๐‘’๐‘“๐‘ ,

๐ด๐‘”๐‘Ž

 

 

KLIK HIER VOOR ONZE ANDERE ARTIKELEN ๐Ÿ™‚ย 

 

2 Reacties

 1. Brigitte

  Wat fijn zoโ€™n uitleg. Maar ik heb bij sommige klantjes dat de ogen diep liggen en dan krijg ik dat de eyepad steeds los laat en een soort van holletje heb dat je er onder kunt kijken. Dan moet ik er weer microtape opplakken, wat ik liever niet doe. Heb jij een idee?

  Antwoord
  • brandlashes

   Hoi Brigitte, bedankt voor je reactie ๐Ÿ™‚
   Bij klanten met diepliggende ogen is het altijd lastig om goed de pads te plaatsen. Wat ik altijd doe is aan de onderkant van de pad aan 2 kanten iets inknippen. Zo sluit de pad beter aan. Als dat niet helpt dan gewoon micropore tape plakken ๐Ÿ™‚ laat het mij weten of het je gelukt is.

   Liefs,
   Aga

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *