Let op: vanwege drukte bij de bezorgdiensten kan de bezorging van je pakket enige vertraging oplopen.

Blog

TWEEZERS

TWEEZERS

Ik wilde zo graag een artikel schrijven over het vasthouden van een tweezer, nu hebben we lockdown, dus is het mij gelukt 😃

Dit is een van de meest voorkomende problemen waarmee stylisten worden geconfronteerd.

Waarom is het zo belangrijk om de tweezer correct vast te houden?

Ik wil benadrukken dat dit gaat om de tweezer waarmee je de extensions van de streep pakt, of waarmee je de waaier maakt, niet om de separeren tweezer. Het gaat ook niet om hoe de punt van de tweezer staat 😉

 

Als je de tweezer verkeerd vasthoudt:

⛔️ Je verliest de grip, waardoor de extensions uit de tweezer vallen / draaien ⛔️ Je verliest de controle over de techniek van het correct aanbrengen van wimperextensions.  Je kunt de extensions niet goed aanbrengen omdat jouw hand de tweezer verkeerd vasthoudt, wat resulteert in een slechte retentie.

⛔️Je kunt peesontsteking krijgen, in het ergste geval het syndroom van De Quervain wat kan resulteren dat je minimaal 6 maanden niet kunt werken. In ergere gevalle moet je geopereerd worden. Wat is niet goed  vasthouden van een tweezer ❓ Bekijk de foto’s.

📛 Je houdt de tweezer vast met je duim en wijsvinger – dit is de meest voorkomende fout die ik bij mijn leerlingen zie. Als je de tweezer zo vasthoudt heb je minder controle over je tweezer en je hand is minder stabiel.

📛 Je houdt de pincet van bovenaf vast – gelukkig zijn dit zeldzame gevallen. Als je de tweezer zo vasthoudt, blijven jouw ellebogen meestal in de lucht, wat pijn kan veroorzaken in armen, ruggengraat en schouders.

📛 Je houdt de tweezer te hoog vast. Als jouw vingers de tweezer halverwege of hoger vasthouden, verliest je grip. Als je grip verliest, zal de waaier uit elkaar vallen of valt de extension eruit (bij one by one techniek) ❗️

 

Dus hoe houd je de tweezer correct vast ❓

Bekijk de foto’s eens.

✅ Houd de tweezer altijd vast met jouw middelvinger en duim. Op deze manier is je grip sterk genoeg en gelijkmatig.

Probeer het eens. Het kan moeilijk zijn als je een ervaren stylist bent, maar je zult een groot verschil zien in je applicatietechniek en werkcomfort.

✅ Houd de tweezer laag. Hoe lager je hem vasthoudt, hoe beter de grip.

✅ Gebruik de wijsvinger alleen om de pincet extra in te drukken of te bewegen (naar voren of naar achteren), bijv. bij het werken in de binnen/buitenhoeken.

 

Ten slotte: is bijna elke tweezer goed (voor one by one) alleen ligt het vaak aan je techniek.

Bij volume is het anders, daar is de techniek van het correct vasthouden van de tweezer belangrijk maar ook de correcte techniek van het maken van de waaier, oppakken van de streep en plaatsing.

 

Ik hoop dat deze informatie je helpt te begrijpen hoe belangrijk het is om de tweezer correct vast te houden🧡🖤

Wil je hier nog iets aan toevoegen of heb je vragen schrijf dat dan hieronder bij commentaar 🙂

 

Liefs,
Aga

Picture of Agnieszka van den Brand

Agnieszka van den Brand

Agnieszka van den Brand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10% korting

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode voor 10% korting

Profiteer van aanbiedingen en deals!